YENİ BAŞKAN İLKNUR SEZER

Gündem - 27 Temmuz 2021 15:37

Çanakkale’de korumaya muhtaç ve koruma altındaki çocuklar ile ilgili önemli ve anlamlı hizmetlerde bulunan Çanakkale Koruma Altındaki Çocukları Güçlendirme Derneğinde nöbet değişimi oldu.

Kentin değerli büyüğü Nuray Mergen öncülüğünde uzun yıllar devlet koruması altında barındırılan çocukları kucaklayan ve onlarca çocuğu yeni yuva ve aileleri ile buluşturan derneğin olağan genel kurulu Çanakkale Truva Otelinde gerçekleştirildi.

Yeni Başkan İlknur Sezer

Yoğun ilginin gösterildiği genel kurulda Emine Uğurlu Başkanlığındaki Çanakkale Koruma Altındaki Çocukları Güçlendirme Derneğinin Yönetimi değişti. Yeni yönetim kurulu İlknur Sezer, Nilgün Erol, Serap Olcar ve Şahinur Coşkun’dan oluşurken yapılan görev dağılımında yeni Başkan İlknur Sezer oldu.

NURAY MERGEN SAYGI ILE ANILDI

Çanakkale Koruma Altındaki Çocukları Güçlendirme Derneğinin yeni Başkanı İlknur Sezer, başta önceki dönemlerde çok önemli, değerli ve unutulmaz hizmetleri bulunan Eski Başkan merhume Nuray Mergen’i saygı, şükran ve minnet ile andıklarını belirterek devamında dernek yönetiminde bulunan tüm değerli Başkan ve yöneticilere teşekkür borçlu olduklarını ifade etti. “DEVLET VAR BİZ DE VARIZ”

Derneğin yeni Başkanı İlknur Sezer, son yıllarda devletin korumaya muhtaç çocuklar ile ilgili çok kapsamlı politikalar çerçevesinde sürdürülebilir ve kalıcı Koruma modelleri ile kaderleri elinde olmayan binlerce çocuğa sahip çıktığını söyledi. Korunmaya muhtaç çocukların topluma kazandırılması sürecinin çok önemli olduğuna vurgu yapan yeni Başkan Sezer, bu süreçte devlet kurumları ile yakın bağlar kuran sivil toplum kuruluşlarına da çok önemli görevler düştüğünü belirtti. Sezer; “Devlet kurumlarının öncelikli görevi parçalanmış aileleri yeniden bir araya getirmek, bu sürede çocukları güvenli yaşam alanlarında barındırmak ve tekrar aile kurumunun tesis edilemeyecek çocukları yeni yuvaları ve yeni aileleri ile buluşturarak geleceğe hazırlamaktır. Bu zincirin olmazsa olmaz parçaları gönüllü ve koruyucu ailelerdir. Bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak görev ve sorumluluklarımızın bilinci ile devletimizin sağladığı imkanların yanısıra gösterilen kabul edilebilir modeller geliştirip hayata getirilmesinde sivil yaşam unsurlarını dinamik bir yapıda tutmak, ihtiyaç duyulan araştırmalar yapmak, toplumun farkındalığını arttırmak ve özel projeler ile sosyal inisiyatifler almaktır” dedi.

PROJELER YOLDA

Çanakkale Koruma Altındaki Çocukları Güçlendirme Derneği Başkanı İlknur Sezer, parçalanmış ailelerde en büyük diyeti çocukların ödemek zorunda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Sorunların irdelenmesi ve çözüm yollarının üretilmesi yolunda olaya geniş bir perspektiften bakmak durumundayız. Sosyal devlet anlayışı ile hareket eden kamu idaresinin yanında bizlere de önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu süreçte ben ve yönetici arkadaşlarımız,  üyelerimiz ve büyük bir gönül ordusu ile birlikte yeni projeler üretip hayata geçirerek devletin kurumsal yapısına toplumsal dokunuşlar ile destek olma yolunda çalışmalar yapacağız. Genel kurul sürecinde bana ve arkadaşlarıma güven duyarak bu göreve layık gören herkese gönülden teşekkürü bir borç biliyoruz”

BENZER HABERLER