17° Az bulutlu

BU NE KÜSTAHLIK ?

Gündem - 11 Kasım 2021 20:24 A A

BU NE KÜSTAHLIK? 

 

MİLLİ ŞAİRİN ADINI TAŞIYAN KÜTÜPHANEDE İSTİKLAL MARŞI OKUTULMADI… 

 

İstiklal Marşımızın yazarı vatan ve Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY ‘un adını taşıyan Çanakkale İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen 10 Kasım Ulu Önder ATATÜRK ü anma  töreninde Türk Bayrağımız milli marşımız okutulmadan yarıya indirildi.

 

Türkiye’nin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK ‘ün ebediyete irtihalinin 93 nci yıldönümünde tüm yurtta tören ve programlar kapsamında anma etkinlikleri düzenlendi. Bu programlardan birisi de Çanakkale Mehmet Akif Ersoy  İl Halk Kütuphanesinde gerçekleştirildi.

 

Kütüphane yöneticileri, personeli ve bazı ziyaretçilerin de hazır bulunduğu törende skandal bir olay yaşandı. Görgü tanıklarının da iddialarına göre saat 09.05’i gösterdiğinde başlaması gerken tören zamanından önce başlatılmak istenirken, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Coşar’ın talimatı ile İstiklal Marşı okutulmadı. Törenin zamanında yapılması için personelin müdahalede bulunduğu törende Müdür Coşar’a istiklal marşı okunmadan bayrağın yarıya indirilmesinin doğru olmayacağının hatırlatılmasına rağmen kurum yöneticisinin talimatında ısrar ettiği ve Milli marşın okunmadan törenin gerçekleştirilmesi talimatını tekrar ettiği belirtildi.

 

PERSONEL YİNE DE MARŞI OKUDU 

 

Tören başladığında kurum Müdürünün talimatı ile istiklal marşı hep bir ağızdan okunmasa da personel ve ziyaretçiler kendiliğinden milli marşı okudukları görülürken skandal olayın ardından bazı personelin bu olayı kabul edilmez olarak niteleyerek, üstelik Çanakkale ile özdeşleşen ve çocukluğunu Bayramiç’te geçiren vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıdığı bir kurumda böyle bir olayın yaşanmasına ayrıca tepki gösterip yaşananları tutanak altına aldıkları kaydedildi.

 

DEVLETİ MAHKEMEYE VEREN MÜDÜR? 

 

Skandal talimatın sahibinin daha önce Keşan’a tayin edilen ancak mahkemeye başvurarak geri dönen, Valilik inisiyatifi ile tekrar İl Kültür Müdürlüğü emrine göreve çekilen ancak yine de ısrar ile devleti mahkemeye vererek İl Halk Müdürlüğü koltuğuna oturan Osman Coşar’a ait olduğu belirtildi. Devletin tasarruflarına karşı çıkan bir bürokrat olarak dikkatleri üzerinde toplayan Osman Coşar’ın kurum içerisinde bir çok olumsuzlukta başrolü oynadığı, 17/25 Aralık sonrası Bakanlığın talimatına rağmen hain terör örgütü FETÖ’ye ait bazı kitapları kütüphane raflarından toplatmadığı, tayin sürecinde askerde olan oğlunu yanındaymış gibi göstererek haksiz harcırah aldığı belirlenmiş olduğu da ileri sürülmüştü.

 

YETKİLİLER GÖREVE DAVET EDİLIYOR 

 

Skandal olayın ardından tepkiler çığ gibi büyürken, sözkonusu saygısızlığa yol açan talimatın sahibi Osman Coşar hakkında soruşturma başlatılması için yetkililer göreve davet edildi.

Gündem - 20:24 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.